ГоловнаКиїв

В ніч на 31 серпня оновленою ділянкою столичного метро “Либідська” - “Деміївська” пройшов перший пробний поїзд, - Кличко

У складі цього поїзду був спеціальний вагон, який перевіряє, зокрема, нове колійне полотно.

В ніч на 31 серпня оновленою ділянкою столичного метро “Либідська” - “Деміївська” пройшов перший пробний поїзд, - Кличко
Оновленою ділянкою столичного метро “Либідська” - “Деміївська” пройшов перший пробний поїзд
Фото: Скріншот з відео

В ніч з 30 на 31 серпня оновленою ділянкою київського метрополітену між станціями “Либідська” та “Деміївська” пройшов перший пробний поїзд.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

У складі цього поїзду був спеціальний вагон, який перевіряє нове колійне полотно. Зокрема, він перевіряє дотримання належної ширини колії, відступів та можливої просадки. Також вагон перевіряє та тестує пробний поїзд і безпекові системи руху на різних швидкостях.  

Кличко зауважив, що для запуску першого пробного поїзда здійснили комплекс підготовчих робіт зі сполученням конструкцій діючого тунелю з новою частиною тунелю та посиленими ділянками.

Серед іншого, проклали всі необхідні кабельні мережі електропостачання, сигналізації та зв’язку, здійснили монтаж та підключення контактної рейки для живлення поїздів, а також змонтували та налаштували системи безпеки руху поїздів. 

“Надалі в нічний час ретельно перевірятимуть інженерні та безпекові системи перед повноцінним відновленням руху поїздів з пасажирами. Роботи тривають в цілодобовому режимі, щоб найближчими тижнями відновити рух поїздів”, - запевнив Кличко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram