ГоловнаСвіт

Білорусь визнала незаконним в'їзд у країну за паспортами "Л/ДНР"

Проблема в тому, що на кордоні з Росією немає прикордонників.

Білорусь визнала незаконним в'їзд у країну за паспортами "Л/ДНР"
Фото: telegraf.by

Держприкордонкомітет Білорусі заявив, що визнання Росією паспортів терористичних організацій "Л/ДНР"  не вносить жодних коректив у роботу білоруських прикордонників.

"Якщо ми таку людину зустрінемо у себе на кордоні, ця людина через кордон пропущена не буде, якщо в неї будуть відсутні документи, що дають право перетинати держкордон Республіки Білорусь. В'їхати зараз громадяни за цими документами в Республіку Білорусь на кордоні з Україною, Євросоюзом не можуть. Також буде порушенням законодавства і в'їзд через російсько-білоруську ділянку кордону", - заявив білоруському "Интерфаксу" офіційний представник Держприкордонкомітету Антон Бичковський.

При цьому він визнав, що прикордонники не можуть відповідати за російський напрямок, оскільки в Росії та Білорусі відкритий кордон.

"Прикордонників у нас на російському напрямку немає. Порядок перебування та дотримання правил перебування іноземними громадянами на території Республіки Білорусь - виключно компетенція міністерства внутрішніх справ", - сказав він.

Нагадаємо, в указі президента РФ Володимира Путіна від 18 лютого 2017 року йдеться, що Росія визнає документи, що посвідчують особу, документи про освіту та (або) про кваліфікацію, свідоцтва про народження, укладення (розірвання) шлюбу, зміну імені, про смерть, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, реєстраційні знаки транспортних засобів.

Посольство США в Україні заявило, що визнання РФ паспортів "ДНР" і "ЛНР" суперечить цілям мінського процесу з урегулювання ситуації на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram