ГоловнаСвіт

Кремль вирішив перетворити вибори президента на референдум про довіру Путіну, - ЗМІ

За даними "Дождя", у Кремлі вже ставлять перед собою завдання, щоб відсоток тих, хто проголосував за Путіна, був вищим, ніж будь-коли.

Кремль вирішив перетворити вибори президента на референдум про довіру Путіну, - ЗМІ
Путин
Фото: dw.de

У Росії хочуть відмовитися від проведення президентських виборів у 2018 році і замість них хочуть провести референдум про довіру росіян до Володимира Путіна.

Як повідомляє "Дождь", у Кремлі розробляють особливий порядок для виборів президента у 2018 році.

"На нас чекає референдум про довіру національному лідерові... Як і повідомляв раніше "Дождь", в адміністрації президента не бачать сенсу в тому, щоб спеціально підбирати Путіну опонентів, які підвищили б інтерес до виборів. "На сьогодні просто немає такого кандидата, який своїм висуненням здатен створити інтригу на виборах", - говорить співрозмовник "Дождя". Не такий, на думку Кремля, і голова Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний. Своєю появою на виборах він лише створить багато негативу навколо влади, але не посприяє значному підвищенню явки", - розповідали раніше джерела "Дождя".

Як пише видання з посиланням на власні джерела, в березні 2018 року на Росію чекають не вибори, а референдум про довіру Путіну.

У Кремлі вже ставлять перед собою завдання, щоб відсоток тих, хто проголосував за Путіна, був вищим, ніж будь-коли. До слова, у 2012 році за Путіна проголосували трохи більше ніж 63% виборців.

Президентські вибори в Росії заплановано на 11 березня 2018 року.

Нагадаємо, що в грудні 2016 року опозиціонер Навальний оголосив про участь у виборах президента Росії. Пізніше стало відомо, що в Кремлі визнали шкідливою участь Навального у виборах президента.

Однак раніше в лютому Навального засудили до п'яти років умовно у справі "Кировлеса". Обвинувальний вирок не дозволить Навальному брати участь у президентських виборах 2018 року. Проте Навальний оскаржив вирок у справі "Кировлеса". Голова його передвиборного штабу Леонід Волков вважає, що вирок не вплине на можливість участі у виборах: норма, яка забороняє засудженим за тяжкі й особливо тяжкі злочини брати участь у виборах, на його думку, суперечить Конституції. Навальний заявив, що оскаржить її в Конституційному суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram