ГоловнаСвіт

У ЄС заявили, що визнання Росією паспортів "Л/ДНР" суперечить духу Мінських угод

Документи для подорожей, видані "Л/ДНР", не визнаються Європейським Союзом.

У ЄС заявили, що визнання Росією паспортів "Л/ДНР" суперечить духу Мінських угод

Визнання Росією паспортів терористичних організацій "Л/ДНР" суперечить Мінським угодам, і такі документи у Європейському Союзі не визнаватимуться.

Про це заявили в представництві ЄС в Україні, передає "Інтерфакс-Україна".

"Указ не відповідає духу Мінських угод", - йдеться в коментарі.

У представництві зазначили, що ЄС як і раніше непохитний у своїй підтримці територіальної цілісності, суверенітету та єдності України, а також повної імплементації Мінських домовленостей.

У диппредставництві підкреслили, що "документи для подорожей, видані так званими "ДНР"/"ЛНР", не визнаються Європейським Союзом".

Крім того, питання визнання документів "ДНР"/"ЛНР" обговорювалося під час зустрічі в Мюнхені високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріки Могеріні з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Нагадаємо, в указі президента РФ Володимира Путіна від 18 лютого 2017 року сказано, що Росія визнає документи, що посвідчують особу, документи про освіту та (чи) про кваліфікацію, свідоцтва про народження, укладення (розірвання) шлюбу, зміну імені, про смерть, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, реєстраційні знаки транспортних засобів.

"ДНР" і "ЛНР" почали видавати власні "паспорти" з 2015 року. На січень 2017 року з 4 млн людей, що проживають на окупованій території Донецької області, паспорти "ДНР" отримали близько 40 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram