ГоловнаЕкономікаДержава

В "Укроборонпромі" заявили, що не торгують з Росією з 2014 року

З середини 2014 року концерн запустив програму заміщення російських комплектуючих.

В "Укроборонпромі" заявили, що не торгують з Росією з 2014 року
Фото: ukroboronprom.com.ua

Підприємства, що входять до складу державного концерну "Укроборонпром", не продають свою продукцію Російській Федерації з середини 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба концерну.

"Ми не ведемо торгівлю з країною-агресором, як це передбачено розпорядженням Кабміну від 2014 року. Концерн контролює, щоб жодна гайка не потрапила до ворога. Не виключено, що інші оборонні заводи, які не входять до складу "Укроборонпрому", продовжують співпрацювати з Росією в обхід законодавства України. Однак наші підприємства суворо дотримуються нормативних актів держави", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що з середини 2014 року концерн не тільки зупинив будь-яку торгівлю з країною-агресором, але і активно запустив програму заміщення російських комплектуючих.

"Наш вектор чіткий і зрозумілий: відмова від російських деталей і їхнє заміщення вітчизняними. Кооперація з підприємствами майже в кожній області допомагає впоратися з цим завданням. А оцінку тим заводам, які ігнорують інтереси держави і продовжують співпрацювати з ворогом, дадуть спецслужби", - відзначають в "Укроборонпромі".

Раніше повідомлялося, що згідно з даними Стокгольмського інституту дослідження проблем світу (SIPRI), в 2016 році Росія стала найбільшим партнером України у воєнній сфері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram