ГоловнаЕкономікаБізнес

Білоус: новий закон про приватизацію дозволить продавати по 100-200 підприємств на місяць

"Святкувати 50 років ФДМ я не хочу".

Білоус: новий закон про приватизацію дозволить продавати по 100-200 підприємств на місяць
Фото: ФГИ

Фонд держмайна України підготував новий закон про приватизацію, який дозволить суттєво прискорити процес продажу державних активів. Про це в інтерв'ю журналу "Бізнес" повідомив голова ФДМУ Ігор Білоус.

"У новому законопроекті про приватизацію ми запропонували простий підхід. Є великі підприємства, на які в процесі передачі до Фонду, підготовки і проведення приватизації буде введено радника. Їх буде небагато - близько 50. Решта активів можуть продавати на простих електронних аукціонах. Щоб вирішити проблему, потрібно продавати по 100-200 підприємств на місяць, інакше все затягнеться на довгі роки", - заявив Ігор Білоус.

На думку голови Фонду, масштабну приватизацію потрібно провести максимум за три роки, до 2020-го. "З кожним роком усі держпідприємства стрімко дешевшають у доларовому еквіваленті. Цьому в першу чергу сприяє технічний прогрес, нова промислова, цифрова революція", - зазначив голова ФДМУ.

Замість Фонду держмайна повинна з'явитися нова структура з управління державною нерухомістю. "Ми зазвичай забуваємо про це, але найбільший державний актив у всіх країнах, і Україна не виняток, - це нерухомість", - сказав в інтерв'ю Білоус.

Він нагадав, що в серпні минулого року відзначали 25-річчя ФДМУ. "Приватизація в Україні, яку потрібно було закінчити і давно забути, тягнеться два з половиною десятиліття. Святкувати 50 років Фонду я не хочу", - заявив Ігор Білоус, додавши, що без зміни законодавства та підходів до приватизації прогресу не буде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram