ГоловнаСвіт

У Туреччині почався суд у справі про замах на Ердогана

Судять загалом 47 осіб, у тому числі заочно Фетхуллаха Ґюлена.

У Туреччині почався суд у справі про замах на Ердогана

У Туреччині в понеділок, 20 лютого, розпочався судовий процес над 47 обвинуваченими в замаху на президента країни Реджепа Таїпа Ердогана під час спроби державного перевороту влітку 2016 року.

Окрім звинувачення за статтею "Змова з метою вбивства", їм закидають також порушення конституції, передає DW.

За інформацією державного інформагентства Anadolu. 44 з підсудних перебувають у тимчасовому ув'язненні, а ще трьох судять заочно, в тому числі проповідника Фетхуллаха Ґюлена, який зараз живе у США.

Інформагентство DHA повідомляє, що 37 із підсудних є військовими, ще 10 - цивільні особи. Прокуратура вимагає для кожного із засуджених шестиразове довічне ув'язнення, повідомляє dpa. Ердоган особисто виступає головним позивачем.

Як повідомляли, учасники путчу 15 липня атакували готель у туристичному місті Мармарис, де зі своєю сім'єю відпочивав Ердоган. Однак на час нападу президент уже покинув готель.

Після путчу в Туреччині оголосили надзвичайний стан. Країною прокотилася хвиля арештів і звільнень - так влада намагалася виявити і покарати організаторів путчу. Анкара покладає відповідальність за організацію спроби перевороту на рух Ґюлена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram