ГоловнаСвіт

Суд відхилив апеляцію Мін'юсту США на скасування міграційного указу Трампа

Мін'юст США вказував, що заборона на дію указу Трампа заподіює безпосередню шкоду суспільству.

Суд відхилив апеляцію Мін'юсту США на скасування міграційного указу Трампа
Архив

Суд США відхилив апеляцію, подану міністерством юстиції США на рішення федерального судді в Сіетлі, яке скасувало дію імміграційного указу Трампа.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Мін'юст США оскаржував в суді рішення федерального судді Джеймса Робартса, який своїм рішенням скасував дію указу Трампа, що забороняв громадянам семи мусульманських країн в'їзд в США протягом трьох місяців. У своїй апеляційній скарзі Мін'юст США вказував, що заборона на дію указу заподіює безпосередню шкоду суспільству. При відмові прийняти апеляцію суд вказав, що скаргу потрібно було подати в понеділок, 6 лютого.

Рішення про призупинення указу Трампа суддя Робарт прийняв 4 лютого. У себе в "Твіттері" Трамп назвав його "так званим" суддею, а рішення - безглуздим, і пообіцяв скасувати його. Пізніше він додав, що "погані люди дуже щасливі" в результаті скасування його імміграційного указу. Прес-секретар Трампа повідомив, що для скасування рішення судді вживе заходів Мін'юст США.

Набрання документом чинності супроводжувалося акціями протесту в аеропортах США. Там стали затримувати громадян Іраку, Ірану, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі та Судану, яким заборонено в'їзд в США. Цим же указом Трамп призупинив прийом у країну біженців на 120 днів.

Напередодні США почали впускати громадян мусульманських країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram