ГоловнаСвіт

У Польщі опублікували список "небажаних" імен для дітей

Польські філологи рекомендують "пам'ятати про те, які асоціації викликатиме ім'я дитини".

У Польщі опублікували список "небажаних" імен для дітей
Польша

Рада польської мови опублікувала список з 69 імен, якими "не рекомендують" називати дітей польського походження і громадянства.

Про це повідомляє Onet

Видання відзначає, що в переліку виявилися такі імена, як Куба (Kuba) - як жіноче ім'я, і Радек (Radek), що є загальновживаними скороченими формами польських імен Якуб і Радослав.

Також Рада польської мови не рекомендує називати хлопчиків і дівчаток польського походження "Вовками" (wilk - вовк), "Бороміра" (Boromir), "опеньки" (оpieniek - їстівний гриб) і іншими. Весь список видання оприлюднило у вигляді інфографіки.

Фото: http://kobieta.onet.pl/

Видання Wirtualna Polska процитувало рекомендації Ради польської мови для місцевих РАЦСів (Реєстрація актів цивільного стану, - ред.). "Ім'я повинно підкреслювати стать дитини. Називаючи дитину, також слід пам'ятати наступні практичні поради: ми (поляки) пишемо KS, а не X, або W, а не V", - йдеться в рекомендаціях Ради.

Крім того, польські філологи рекомендують "пам'ятати про те, які асоціації викликатиме ім'я дитини".

"Заборонено привласнення імен, що викликають негативні асоціації, наприклад, Вельзевул, Куртизанка, Люцифер", - йдеться в рекомендаціях.

Зазначимо, що "Рекомендації для органів РАЦСу про присвоєння імен дітям осіб польського громадянства і польської національності "були розроблені ще в 1996 році. Згаданий вище список є результатом останніх напрацювань філологів у цій сфері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram