ГоловнаСвіт

Більш ніж 80 членів парламенту Британії будуть голосувати проти Brexit

Тисячі британців протестуватимуть проти "Брекзиту" 25 березня.

Більш ніж 80 членів парламенту Британії будуть голосувати проти Brexit
"Брексит"

82 британські парламентарі голосуватимуть проти виходу Великобританії з Євросоюзу.

Про це повідомляє Metro.

Видання зазначає, що хоча більшість із цих депутатів репрезентують виборчі округи, де населення проголосувало "за" вихід Британії з ЄС на торішньому референдумі, члени парламенту все одно йдуть усупереч бажанню виборців. Також деякі депутати утримаються від голосування за 50 статтю, яка і повинна почати процес виходу Сполученого Королівства з ЄС.

17 депутатів, які голосуватимуть проти "Брекзиту", належать до Лейбористської партії, шість - до Ліберально-демократичної, один - до Партії зелених, один - до Торі, 54 - до Шотландської національної партії, ще троє - до Соціал-демократичної і лейбористської партії.

Зазначимо, щоб збільшити тиск на депутатів, тисячі британців протестуватимуть проти "Брекзиту" 25 березня, приблизно тоді, коли прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей збирається впровадити 50 статтю.

Нагадаємо, 24 січня Верховний суд Британії не дозволив прем'єр-міністру Терезі Мей почати вихід країни з ЄС без відповідного рішення парламенту. Також, згідно з рішенням суду, уряд Великобританії не зобов'язаний консультуватися про вихід з ЄС з частинами країни, що мають певну автономію, - Шотландією, Уельсом і Північною Ірландією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram