ГоловнаСвіт

Обама пообіцяв, що спецслужби більше не застосовуватимуть тортур

США готові відкрито протистояти своєму минулому, підкреслив президент

Обама пообіцяв, що спецслужби більше не застосовуватимуть тортур
Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама опублікував звернення, в якому підкреслив, що Сполучені Штати відмовилися від практики жорстоких методів допиту і не мають наміру знову застосовувати її.

"Ці методи (ЦРУ - ред.) завдали значної шкоди репутації Америки у світі і ускладнили просування наших інтересів разом із союзниками і партнерами. Тому я буду далі використовуватиму свій авторитет президента, щоб переконатися, що ми ніколи не будемо повертатися до цих методів знову", - зазначив у своїй заяві Обама.

Водночас глава Білого дому пообіцяв і надалі відстоювати інтереси американського народу, пише Укрінформ.

"Ми будемо продовжувати наші невтомні зусилля в боротьбі проти Аль-Каїди, її філій та інших екстремістів. Ми будемо спиратися на всі елементи нашої національної могутності, в тому числі, владу і приклад наших основних ідеалів. Ось чому я постійно підтримував розсекречення сьогоднішнього звіту", - підкреслив президент США.

Він підкреслив, що жодна країна не є досконалою.

"Але одна з найсильніших речей, що робить Америку особливою, це наша готовність відкрито протистояти нашому минулому, кинути виклик нашій недосконалості, внести зміни і зробити краще", - заявив Обама.

Як повідомлялося, 9 грудня комітет Сенату США з розвідки оприлюднив доповідь, яка розкриває методи роботи із затриманими та проведення допитів ЦРУ часів президентства Джорджа Буша-молодшого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram