ГоловнаСвіт

Росія спише Узбекистану понад $860 млн боргу

Москва хоче розширити торгово-економічне партнерство з Узбекистаном

Росія спише Узбекистану понад $860 млн боргу
Узбекистан
Фото: Wikipedia

Росія спише Узбекистану борг у розмірі понад $860 млн в рамках міжурядової угоди, яку планують підписати за підсумками переговорів у середу в Ташкенті.

Про це повідомив журналістів глава Мінфіну РФ Антон Сілуанов, інформує "Інтерфакс".

"Розмір загальної заборгованості становить 890 мільйонів доларів, з яких 500 мільйонів - тіло основного боргу. З цього тіла узбецька сторона нам погашає 25 мільйонів. Все інше йде на полегшення державного боргу (Узбекистану)", - сказав Сілуанов журналістам.

Він нагадав, що

минулого тижня проект угоди про списання боргу схвалив уряд РФ. За його словами, документ планують підписати в середу.

Раніше помічник президента Росії Юрій Ушаков пояснив, що вирішення питання про заборгованість Узбекистану відкриє можливості для поставок у цю країну російської військової техніки під нові кредити. За словами Ушакова, Росія також зацікавлена в розширенні торговельно-економічного партнерства та збільшенні поставок сільськогосподарської продукції з Узбекистану. Зараз Росія - основний торговий партнер Узбекистану, на неї припадає 27,5% міжнародної торгівлі країни. Узбекистан - четвертий серед країн СНД партнер Росії. Товарообіг Узбекистану у 2013 році збільшився на 9,4% і досяг $ 4 млрд.

Зараз у столиці Узбекистану з офіційним візитом перебуває президент РФ Володимир Путін, який проводить переговори зі своїм узбецьким колегою Ісламом Карімовим. Після завершення відбудуться переговори у розширеному складі на рівні делегацій.

У прес-службі Кремля пояснили, що під час візиту мають підписати угоду про основні напрямки розвитку і поглиблення економічного співробітництва між Росією та Узбекистаном на 2015-2019 роки.

Після завершенні переговорів у Ташкенті Путін вирушить із візитом до Індії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram