ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

"Роснефть" витратить понад $4 млн на відпочинок співробітників

Нафтова компанія далі витрачає кошти, незважаючи на величезні борги

"Роснефть" витратить понад $4 млн на відпочинок співробітників
Фото: www.gazeta.ru

Російська державна нафтова компанія "Роснефть" витратить 157 млн рублів ($2,9 млн) на відпочинок співробітників дочірніх підприємств та їх родичів на Кубі, і ще 74,3 млн рублів ($1,4 млн) - на відпочинок працівників у Криму.

Про це повідомляє РБК.

Загалом путівки зможуть отримати 1800 співробітників 71 дочірньої компанії "Роснафти", а одна путівка, як пише видання, коштуватиме 87 тис. рублів (близько $1600). У цю вартість входять переліт, проживання, харчування, користування басейном, а також екскурсії та лікувально-діагностичні процедури.

Дочірня компанія "РН-Юганскнефтегаз" отримає найбільшу кількість путівок - 400 штук, загальна вартість яких становить 34,8 млн рублів (близько $640 тис.). Для працівників Ангарської нафтохімічної компанії і "Самотлорнефтегназа" витратять 13,7 млн і 8,7 млн рублів (близько $250 тис. і близько $161 тис.) відповідно. Як уточнює РБК, для співробітників основного офісу "Роснафти" в Москві на Кубу путівки не закуповувалися.

Путівки купують на період зимових канікул (з 20 грудня по 15 січня), а також на період свят у травні (з 20 квітня по 10 травня).

Раніше, як нагадує видання, "Роснефть" оголошувала тендери на відпочинок співробітників компанії в Криму. У травні 2014 року на це витратили 10 млн рублів (близько $185 тис.). У жовтні компанія оголосила тендер на відпочинок у Криму на 74,3 млн рублів (близько $1,4 млн).

Зазначимо, що 5 грудня стало відомо, що "Роснефть" попросить у держави $3,7 млрд на власні проекти. А наприкінці листопада повідомлялося, що "Роснефть" через санкції і низькі ціни подешевшала на 40% і тепер коштує близько $50 млрд.

На "Роснефти" також висить $60 млрд у вигляді боргу перед кредиторами і власниками облігацій. Половину з них треба виплатити до кінця 2015 року.

У теорії, за оцінкою аналітика Олексія Булгакова зі Sberbank CIB, "Роснефть" може почуватися нормально при ціні у $75 за барель нафти, але тоді їй доведеться забути про будь-які інвестиції і витрачати гроші тільки на підтримку діяльності. Наразі ціна за барель становить менш ніж $66.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram