ГоловнаСвіт

КНДР звинуватила США у застосуванні тортур

КНДР звинуватила США у застосуванні тортур
Ким Чен Ын
Фото: guardian.co.uk

МЗС КНДР звернулося до Радбезу ООН з проханням засудити США за використання тортур щодо підозрюваних.

Про це повідомляє ЦТАК.

Приводом для цієї заяви став намір США поставити на обговорення в Радбезі питання про права людини в КНДР. У відповідь Пхеньян заявив: "Якщо Радбез хоче обговорити питання про права людини, то йому не слід брати до уваги упереджені "звіти", підготовлені "Комісією з розслідування", члени якої навіть не були в КНДР, однак ставлять під сумнів широко розповсюджену практику порушення прав людини в США".

У північнокорейському МЗС стверджують, що Радбез ігнорує застосування ЦРУ тортур проти підозрюваних, оскільки США є його постійним членом. Також північнокорейці назвали "огидною" жорстокість американських поліцейських, "які розстрілюють і душать до смерті чорношкірих".

ООН неодноразово критикувала КНДР за порушення прав людини. Так, у 2005 році ухвалили спеціальну резолюцію, яка засуджує політику Пхеньяна щодо цього питання. Північна Корея наполягає на тому, що таким чином США та інші західні держави намагаються чинити на Пхеньян тиск і змусити країну звернути зі шляху чучхе.

Зазначимо, що сьогоднішні звинувачення з боку КНДР, очевидно, пов'язані з тим, що напередодні Сенат США оприлюднив звіт про тортури в ЦРУ

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram