ГоловнаСвіт

У Чечні невідомі спалили будинки родичів бойовиків

Кадиров заявив, що сім'ї відповідальні за бойовиків

У Чечні, в селі Янді, невідомі в чорних масках спалили чотири будинки родичів бойовиків, які влаштували стрілянину в Грозному 4 грудня.

Про це повідомляє Slon.ru.

Як повідомляє сайт, уночі 8 грудня невідомі в масках на 14 машинах приїхали в село Янді. Очевидець розповів, що вони почали обливати бензином будинки і не давали загасити їх.

"Коли вони під'їхали до нашого будинку, ми були в гостях. Спочатку ми вирішили, що до нас приїхали з обшуком, але ці люди почали обливати будинок бензином. Нас тримали, не дали забрати щось або загасити вогонь", - розповів він.

Біля порогу одного з будинків, як пише Slon, залишили вибуховий пристрій.

У спалених будинках жили родичі імовірних бойовиків. Вони, як уточнює видання, брали участь в атаці на Грозний 4 грудня, а деякі "пішли в гори".

За два дні до спалення будинків голова Чечні Рамзан Кадиров написав у своєму "Інстаграмі", що необхідно покладати провину на батьків бойовиків і на їхніх близьких.

Ассаламу алайкум! Под руководством Хафиза Хамзата Кадырова @kadyrov_095 мы в мечети совершили утреннюю молитву. Я вынужден снова говорить про добро и зло, ибо равнодушие ко злу приводит к большим трагедиям. От рук проклятых Аллахом бандитов погибли лучшие сыны нашего народа, десятки детей стали сиротами, овдовели женщины. В первую очередь виноваты родители, не давшие детям правильное воспитание, не остановившие их любыми средствами. Виноваты и те, кто знали, что в соседнем доме, в селе или где-то в другом месте есть люди, которые встали на путь террора и ваххабизма, но промолчали. Посланник Аллаха (с.а.в.) сказал, что тот, кто станет свидетелем недозволенного деяния, должен пресечь его делом, словом или восстать против него сердцем. Я объявил, что спрос с каждого, кто не остановит зло, будь это родитель, чиновник или кадий, будет строгим. И это решение, как утверждают имамы, соответствует нормам Ислама. Я не позволю безнаказанно проливать кровь невинных людей и приму все дозволенные меры! Да поможет нам Всевышний Аллах в праведных делах! #Кадыров #Россия #Чечня #Добро #Зло

Een video die is geplaatst door Аллах Велик!!! (@kadyrov_95) op

У Чечні вже спалювали будинки родичів і близьких бойовиків: у 2008-му і у 2009-му після терактів в Грозному, а також у 2010-му і 2011-му - підпал використовували як форму тиску на батьків тих, хто приєднався до незаконних збройних формувань.

Нагадаємо, 4 грудня бойовики напали на Грозний. Спочатку вони обстріляли пост ДПС, потім захопили Будинок друку. Пізніше вони захопили будівлю школи №20. Як тоді заявив Рамзан Кадиров, усього правоохоронним органам вдалося знищити дев'ятьох бойовиків. Як стало відомо згодом, під час нападу в Грозному 10 бойовиків убили 14 і поранили 28 поліцейських.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram