ГоловнаПолітика

СК РФ завів справу на українських нардепів за коментарі про Чечню

Російські слідчі не зрозуміли жартівливої заяви Андрія Левуса

СК РФ завів справу на українських нардепів за коментарі про Чечню
Фото: sledcom.ru

Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу щодо українських депутатів Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука.

Як повідомляється на сайті відомства, "Береза, Левус і Мосійчук виступили із заявами, виправдовуючи злочини, вчинені 4 грудня 2014 року в місті Грозному, і за допомогою засобів масової інформації закликали до скоєння аналогічних злочинів на території Російської Федерації".

Справу порушено за ст. 205.2 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності або публічне виправдання тероризму). Дано доручення про оголошення підозрюваних у розшук.

Нагадаємо, найбільше за останній час на Північному Кавказі бойове зіткнення відбулося в столиці Чечні у четвер: спочатку група бойовиків напала на пост ДПС, а потім сховалася в Будинку преси і школі. Операція зі знищення тривала кілька годин. За останніми даними, загинули 14 поліцейських і 36 отримали поранення. Було знищено 11 бойовиків.

Саме цю подію прокоментували українські депутати. Зокрема, нардеп від фракції "Народний фронт" Андрій Левус, спародіювавши заяви Росії щодо ситуації на Донбасі, закликав "кремлівську хунту почути чеченських ополченців".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram