ГоловнаПолітика

СБУ запобігла продажу 19 вертольотів у Росію

Київське держпідприємство планувало фіктивно списати авіатехніку

СБУ запобігла продажу 19 вертольотів у Росію
Вертолет МИ-2

Служба безпеки України запобігла продажу двом російським компаніям з Ростова-на-Дону української авіаційної техніки.

Як повідомляє прес-центр СБУ, протиправну схему розробили посадові особи одного з київських державних авіаційних підприємств, яке перебуває в стадії ліквідації. На його балансі - шість літаків типу АН-2, 19 вертольотів МІ-2, авіаційні двигуни, інше дороге обладнання.

"Ринкова вартість майнового комплексу становить десятки мільйонів гривень, після ремонту і модернізації цю техніку можна ефективно задіяти в зоні АТО", - наголошується в повідомленні.

Як встановила СБУ, протягом 2014 року ліквідаційна комісія підприємства неодноразово намагалася "продавити" у відповідних інстанціях дозвіл на списання всього авіапарку на металобрухт. Зловмисники планували здійснити цю процедуру тільки на папері і надалі з вигодою для себе реалізувати авіатехніку. Вертольоти планувалося продати компаніям "Ростов-Миль" і "Росвертол" (м. Ростов-на-Дону, РФ).

Крім того, зловмисники підготували документи на списання та продаж повітряних суден, автотранспортних засобів та авіадвигунів за залишковою вартістю на суму 1,7 млн. грн.

Співробітники СБУ заблокували спробу керівників ліквідаційної комісії підприємства розпродати державне майно.

За матеріалами СБУ прокуратурою Шевченківського району Києва відкрито кримінальне провадження за ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram