ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російським держкомпаніям заборонять закупівлю імпортних товарів до кінця року

До списку заборонених товарів потрапить медичне обладнання та ліки

Російським держкомпаніям заборонять закупівлю імпортних товарів до кінця року
Фото: obozrevatel.com

Російським державним компаніям заборонять держзакупівлю імпортних товарів до кінця 2014 року.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Я думаю, щодо основної номенклатури промислової продукції рішення мають ухвалити до кінця року. Це залежить, природно, від об'єктивних чинників з урахуванням того, що триває процес узгодження у кожній галузі окремо", - розповів міністр промисловості і торгівлі РФ Денис Мантуров.

За його словами, в Росії готується постанова уряду про заборону на держзакупівлю медичного обладнання та фармацевтичних виробів, якщо в РФ існує щонайменше два виробники аналогічної продукції. Також Мантуров додав, що в Росії вже діє заборона на закупівлю імпортних автомобілів.

"Те саме зроблять і в інших галузях промисловості - там, де ми бачимо потенціал розвитку нашої індустрії, розуміючи, що ми можемо забезпечити ринок", - додав він.

Раніше Держдума вже пропонувала заборонити держзакупівлі імпортної риби та іноземного програмного забезпечення.

Нагадаємо, 7 серпня Росія ввела заборону на поставки низки товарів з країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії. Обмеження діятимуть протягом року. 20 серпня список поповнився живою рибою. Водночас з нього прибрали мальків лосося і форелі, безлактозне молоко та молочну продукцію, насіннєву картоплю, цукрову кукурудзу, горох, БАДи та вітаміни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram