ГоловнаСуспільствоПодії

На Кубані далекобійники перекрили дорогу на переправу в Крим (оновлено)

Чекати черги на пором потрібно три-чотири дні.

На Кубані далекобійники перекрили дорогу на переправу в Крим (оновлено)
Архиное фото
Фото: openrussia.org

У Краснодарському краї Росії водії вантажівок перекрили дорогу, що веде до поромної переправи в анексований Крим. Про це ввечері 16 лютого інформує Крым.Реалии з посиланням на кримські ЗМІ.

"Близько 18:00 в районі поста ДПС в селищі Ілліч далекобійники повністю перекрили фурами дорогу, що веде до Керченської поромної переправи. На 18:30 на дорозі утворився п'ятикілометровий затор", - повідомляє "рупор" кримського уряду сайт "Крыминформ" з посиланням на очевидця події.

За інформацією сайту "Керчь мой город", далекобійники змушені були чекати черги на пором три-чотири дні, а в багатьох - вантаж, який швидко псується. Водночас, за словами очевидців, ввечері 16 лютого пором "Борис Штоколов" відійшов від порту "Кавказ" напівпорожнім, на борту перебували 17 вантажівок, за можливості взяти на борт порома 27 фур, які стояли на накопичувальному майданчику під навантаженням.

Також очевидці повідомляють про те, що в порт "Кавказ" не пропускають не тільки вантажівки, але і будь-які транспортні засоби, зокрема легкові авто.

Оновлено. За інформацією сайту "Крыминформ", рух на автодорозі на Керченській переправі з боку Тамані станом на 20:00 відновлено.

Через обмерзання в Азовському морі і рух льоду по Керченській протоці, на лінії поромної переправи залишили тільки три пороми "Крим", "Єйськ" і "Борис Штоколов". Через це в накопичувачах у портах "Крим" і "Кавказ" зібралися більш ніж тисяча вантажівок.

Поромна переправа через Керченську протоку є основною транспортною артерією, яка з'єднує Крим з Краснодарським краєм Росії. За українським законодавством, в'їзд до Криму через Керченську переправу заборонений і прирівнюється до порушення під час перетину державного кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram