ГоловнаСуспільствоПодії

Порушник ПДР відібрав у патрульного газовий балончик в Івано-Франківську

Натовп заступився за водія і намагався відбити його.

Порушник ПДР відібрав у патрульного газовий балончик в Івано-Франківську

У суботу, 22 жовтня, в Івано-Франківську під час затримання порушника правил дорожнього руху патрульні застосували газовий балончик, але водій відібрав його і бризнув газом в обличчя одному з поліцейських.

Про це зі слів начальника патрульної поліції міста Дмитра Михальца пише видання "Галка".

На вулиці Новгородській патрульні помітили автомобіль Daewoo, який був припаркований дуже близько до пішохідного переходу. Вони вирішили попросити водія переставити машину, але його за кермом не було. В автомобілі сиділа жінка, яка сказала, що водій - її чоловік - скоро повернеться.

Чоловік дійсно незабаром підійшов і почав сперечатися з патрульними, заперечуючи провину. Патрульні винесли постанову про правопорушення, але водій відмовився його підписувати. Переставити машину він теж не захотів.

В якийсь момент чоловік штовхнув патрульного і схопив за руку його напарницю. Водія кілька разів попередили про застосування фізичної сили та спецзасобів до нього, але той все одно чинив опір патрульним. Тоді поліцейські використали газовий балончик, який під час конфлікту порушник схопив і бризнув газом в обличчя поліцейському.

На крики дружини водія збіглися люди, які намагалися звільнити порушника і перешкоджали діям патрульних.

Тим не менш зусиллями декількох екіпажів порушника вдалося затримати і доставити до міськвідділу. Йому загрожує кримінальна відповідальність за опір працівникові правоохоронного органу.

"Хочу звернутися до жителів Івано-Франківська: подивіться на себе з боку. Патрульна поліція діє виключно в рамках закону. Я дякую тим, хто підтримує нас і допомагає нам. Але виглядає, м'яко кажучи, дуже негарно, коли люди, не знаючи обставин, стають не просто на бік порушника, а кричать, що готові розстрілювати патрульних", - прокоментував інцидент Михалець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram