ГоловнаПолітика

Мендель пояснила, що журналістів на пресконференцію Зеленського добирали "за принципами Великобританії і США"

"Інтересу до Володимира Зеленського дуже багато по всьому світу, тому завжди дуже складно відбирати медіа".

Мендель пояснила, що журналістів на пресконференцію Зеленського добирали "за принципами Великобританії і США"
Юлия Мендель
Фото: Скриншот видео

Прессекретарка президента Юлія Мендель пояснила, чому на пресконференцію президента акредитували не всіх журналістів, які подали заявки.

Про це вона розповіла в коментарі ЗМІ.

"Інтересу до Володимира Зеленського дуже багато по всьому світові, і завжди дуже складно відбирати медіа... Ми, на жаль, не змогли дати президенту можливість зустрітися з такою кількістю ЗМІ, з якою він зустрівся торік. Але тоді він показав, що готовий відповідати на питання всіх медіа. Він сидів понад 14 годин, але все одно залишилися медіа, які були не задоволені тим, що на якесь питання він не відповів", - сказала Мендель.

Вона також зазначила, що в умовах карантину також було дуже складно добирати журналістів.

"Ми відбирали за тими принципами і підходами, які ми побачили у Великобританії і США - ми спеціально їздили і вивчали їх. Це означає, що президента, прем'єра висвітлюють найбільш рейтингові медіа. Щоб були різні ідеологічні платформи. Ви бачите, що тут присутні медіа, які мають абсолютно різні позиції і погляди на ситуацію в Україні. І третє - ми дали можливість присутнім молодим платформам, які показують дуже рейтингову динаміку", - розповіла прессекретарка президента.

Вона додала, що на конференції було приблизно 70 медіа, і пообіцяла порахувати поставлені президентові питання пізніше.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заступив на посаду 20 травня 2019 року. За цей час він дав одну пресконференцію, що стала рекордною за тривалістю - 10 жовтня глава держави спілкувався з журналістами протягом 14 годин поспіль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram