ГоловнаПолітика

Головне - змусити Росію дотримуватися міжнародних зобов'язань, - Яценюк

Сьогодні на кону цінності вільного світу.

Головне - змусити Росію дотримуватися міжнародних зобов'язань, - Яценюк
Фото: Андрей Кравченко

Головне для України і кожної країни вільного світу - змусити Росію дотримуватися міжнародних зобов'язань, не залякувати своїх сусідів, поважати Статут ООН і поважати незалежні держави, якою є Україна.

Про це заявив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки під час дискусії "Лінії розлому в Євразії", повідомляє прес-служба партії.

"Росія скоїла міжнародний злочин, коли незаконно анексувала Крим.

Росія відправила свою армію в Донецьк і Луганськ. Росія почала кібервійну проти вільного світу. Росія розв'язала війну пропаганди і втручалася у вибори. І так само буде втручатися у вибори в Європі", - заявив український політик.

Лідер "Народного фронту" підкреслив, що саме тому ми живемо в дуже небезпечному світі. "І лінія розлому - в Росії", - додав він.

"Моя країна в стані війни, розв'язаної Російською Федерацією. Ми втратили десять тисяч осіб. Ми втратили 20% економіки. Ми втратили Крим і практично втратили Донецьк і Луганськ. Ми - єдина країна, яка зупинила армію", - зазначив політик.

Арсеній Яценюк підкреслив, що сьогодні на кону цінності вільного світу.

"На кону - незалежність і територіальна цілісність не тільки України, а й кожної країни, представленої за цим столом", - сказав він.

Лідер "Народного фронту" заявив, що найкращий рецепт у цій ситуації - залишатися об'єднаними і дотримуватися наших цінностей - "цінностей вільного світу, демократії, вільних медіа".

"Треба підтримувати кожну країну і діяти спільно", - підкреслив Арсеній Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram