ГоловнаПолітика

"Мандат депутата не можна використовувати для зведення порахунків з родичами", - Геращенко про конфлікт навколо АТБ

Нардеп назвав пропозиції про націоналізацію АТБ "повним маренням" і "шариковщиною".

"Мандат депутата не можна використовувати для зведення порахунків з родичами", - Геращенко про конфлікт навколо АТБ
Фото: nfront-org-ua

Народний депутат Антон Геращенко, назвав "повним маренням" і "шариковщиною" пропозицію окремих депутатів націоналізувати торговельну мережу "АТБ".

В ефірі телеканалу "112 Україна" нардеп заявив, що депутатський мандат не можна використовувати для зведення порахунки з колишніми родичами, а за брехню і дезінформацію повинна бути кримінальна відповідальність.

"Я знайомий із ситуацією, яка розігрується у Верховній Раді з використанням службового становища окремих депутатів. Реєструються абсолютно ідіотські законопроекти про націоналізацію мережі супермаркетів АТБ. Нібито на підставі того, що вона співпрацює із сепаратистами. Я виступав проти того, щоб подібні законопроекти розглядалися. Вони в результаті не були розглянуті", - розповів Геращенко.

Щодо роботи АТБ на окупованій території Донецької та Луганської областей, він зазначив, що бойовики конфіскували місцеві супермаркети і відкрили там власний "бізнес".

"Тому ті, хто каже, що корпорація АТБ - організація, що дає понад 50 тисяч робочих місць в Україні! - співпрацює з терористами, вони, відверто, брехуни! Ті люди, які використовують свій депутатський мандат, щоб робити законопроекти, засновані на брехливих підставах, вони просто чинять непорядно. В Україні за подібні речі складно притягнути до відповідальності. Але ми працюємо над тим, щоб люди обирали тих, хто не обманює виборців, не використовує службове становище і депутатський мандат для зведення порахунків з колишніми родичами", - підкреслив Геращенко.

"Якщо ви зайдете в Інтернет, то побачите: народний депутат Сергій Рибалка був зятем одного з засновників компанії АТБ. Після того вони розійшлися, була маса судів. Це - результат особистісного конфлікту між родичами. Ну і пан Рибалка сприяє, щоб розкручувалася така ситуація... Щоб ЗМІ не використовувалися для таких зливів, повинен бути прийнятий закон про фінансову прозорість мас-медіа", - додав нардеп.

Він також зазначив, що, згідно з Конституцією, депутат може подати будь-яку ініціативу.

"Навіть таку абсурдну, як вісім робочих днів на тиждень або 48-годинний робочий день. Але далі повинен включатися здоровий глузд, оцінка виборців і ЗМІ того, що пропонує депутат! Ініціатива про ухвалення закону про націоналізацію мережі АТБ - це удар по всіх приватних інвесторах. Уявіть: приїжджає іноземний інвестор, відкриває газету і читає, що в Україні можна прийняти закон про націоналізацію приватної компанії на підставі відвертої брехні про те, що ця компанія працює на окупованих територія. Це - повна маячня", - заявив Геращенко.

"Коли ми націоналізуємо ПриватБанк, там є підстави. Він був просто-напросто розорений своїми власниками. І уряд пішов назустріч, щоб мільйони вкладників не втратили остаточно віру в державу. Але в цьому випадку... заклики до націоналізації - це «шариковщина»! Пам'ятаєте, був такий герой фільму - Шариков, який заявляв: «Все забрати і поділити!» Це приблизно такий самий підхід", - додав депутат.

Нагадаємо, раніше екс-заступник голови НБУ Ярослав Солтис назвав пропозицію націоналізувати АТБ "північнокорейським мракобіссям".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram