ГоловнаПолітика

Помічник нардепа з Радикальної партії попався на шахрайстві (оновлено)

Він вимагав гроші за спокійне ведення бізнесу. 

Помічник нардепа з Радикальної партії попався на шахрайстві (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Співробітники прокуратури і Національної поліції 26 січня затримали помічника одного з народних депутатів від Радикальної партії за підозрою в шахрайстві.

Про це йдеться на сайті ГПУ.

"Помічник народного депутата України, прикриваючись наданими йому повноваженнями, увівши в оману потерпілого, в жовтні 2016 року висунув останньому вимогу про передачу йому грошових коштів у сумі 200 тис. грн, з умовою передачі щомісяця по 15 тис. грн, за сприяння в безперешкодному здійсненні потерпілим господарської діяльності у сфері надання послуг з доступу до мережі Інтернет", - заявили в Генпрокуратурі.

Дії помічника нардепа кваліфіковані за ч.3 ст.190 (шахрайство). Йому може загрожувати до 8 років позбавлення волі.

Операцію із затримання провели Департамент захисту економіки Нацполіції, управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ й управління процесуального керівництва в кримінальних провадженнях ГПУ.

Оновлення 16:34. Лідер Радикальної партії Олег Ляшко у фейсбуці повідомив, що затриманий Олексій Бевзюк - помічник нардепа Олексія Кириченка.

Оновлення 18:27. Сам Кириченко в фейсбуці написав, що Бевзюк "громив зали ігрових автоматів".

Нагадаємо, на початку січня у Львівській області на хабарі 140 тис. гривень попався помічник народного депутата від "Народного фронту" Юрія Савчука

Відповідно до закону про статус народного депутата України, парламентарії можуть мати до 31 помічника, на чотирьох з яких може поширюватися закон "Про державну службу" з виплатою зарплати з державного бюджету. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram