ГоловнаПолітика

СБУ відмовилася підтверджувати зв'язок між справами Шеремета і Геращенка

Василь Грицак не має доказів гучних заяв представників МВС. 

СБУ відмовилася підтверджувати зв'язок між справами Шеремета і Геращенка
Фото: LB.ua

Служба безпеки України не має інформації про причетність затриманих за підозрою в замаху на нардепа Антона Геращенка до вбивства журналіста  Павла Шеремета.

"Поки що сказати, що ці два злочини між собою пов'язані, я, на жаль, не можу", - сказав глава СБУ Василь Грицак на брифінгу.

За його словами, проти заарештованих у справі про замах на Геращенка зібрано достатньо доказів.

"Доказів, зібраних СБУ на етапі підготовки цього злочину, у нас достатньо для того, щоб вони пішли до в'язниці. Вони були спіймані на місці злочину, намагаючись реалізувати свої злочинні наміри", - зазначив він.

Нагадаємо, минулих вихідних Служба безпеки України відзвітувала про запобігання замаху на радника глави МВС, народного депутата Антона Геращенка. Замах нібито було замовлено уродженцем РФ, який жив у Харківській області, а зараз виїхав до РФ. Виконавцями називають двох раніше судимих чоловіків, які повинні були підірвати автомобіль нардепа. Зловмисників заарештували без права застави.

Сам Геращенко заявив, що замах на нього і вбивство журналіста Павла Шеремета готувалися з єдиного диверсійно-терористичного центру на території  РФ.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram