ГоловнаПолітика

СБУ не може заборонити в'їзд президентові Молдови Додону за заяви про Крим

На президента країни поширюється особливий статус перетину кордону.

СБУ не може заборонити в'їзд президентові Молдови Додону за заяви про Крим
Фото: EPA/UPG

Служба безпеки України не може заборонити в'їзд до країни президентові Молдови Ігорю Додону за його висловлювання про те, що Крим належить Росії.

Про це пише РБК-Україна.

Відзначено, що Додон раніше заявляв, що вважає Крим "де-факто російським". Подібні висловлення (ще до обрання президентом, - ред.) призвели до того, що Верховна Рада скерувала до СБУ запит про заборону йому в'їзду в Україну.

"Але ні тоді, ні зараз цю заборону не було введено, і Додон може спокійно прибути в Україну, не побоюючись, що його не пустять далі за пропускний пункт", - пише видання.

У відповіді на запит СБУ заявила, що на Додона як президента країни поширюється особливий статус перетину кордону, зокрема, він не повинен проходити реєстрацію.

Фото: rbc.ua

Нагадаємо, у вівторок кандидат у президенти Франції від ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен заявила, що анексія Криму Росією "не була нелегальною". МЗС України висловило обурення у зв'язку з заявою Марін Ле Пен і нагадало, що "подібні заяви, а також дії, які порушують українське законодавство, обов'язково матимуть наслідки, як це вже було у випадку окремих французьких політиків, яким заборонено в'їзд в Україну".

У СБУ заявили про готовність заборонити Марін Ле Пен в'їзд в Україну, наголосивши, що відповідна реакція на висловлювання політиків щодо України буде застосовуватися незалежно від посад, які вони займають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram