ГоловнаПолітика

Нідерланди не припиняють ратифікацію УА між Україною і ЄС, - Порошенко

Президент заявив, що небезпеку вдалося усунути.

Нідерланди не припиняють ратифікацію УА між Україною і ЄС, - Порошенко
Фото: EPA/UPG

Нідерланди не припиняють ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Про це йдеться в коментарі президента України Петра Порошенка до рішення уряду Нідерландів взяти додатковий час на консультації.

"Кінцевою датою консультацій щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у зв'язку з результатами референдуму в Голландії було встановлено 1 листопада. Багато скептиків, і не тільки в Україні, очікували, що саме сьогодні буде оголошено про рішення щодо припинення ратифікації Угоди Нідерландами", - написав Порошенко у фейсбуці.

Він підкреслив, що останніми днями особисто провів "десяток розмов" з керівництвом Євросоюзу і прем'єр-міністром Нідерландів.

"Усім важливо пам'ятати, що Угода про асоціацію, до розробки якої я особисто маю честь бути причетним, має не тільки економічне і політичне значення, а й символічне. Тому що це втілення розвитку України та її руху вперед і компас наших реформ. Тому дуже важливо, що Нідерланди не припиняють ратифікацію і продовжать консультації", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, 6 квітня в Нідерландах відбувся референдум з питання схвалення асоціації Україна-ЄС. Тоді 61% учасників голосування виступив проти угоди, підтримали його трохи більше за 38%. Явка становила 32% при необхідних 30%. Юридично результати референдуму не є зобов'язувальними для уряду.

Нідерланди залишаються останньою країною ЄС, яка завершила процедуру ратифікації УА.

Зараз Угода про асоціацію України і ЄС застосовується в тимчасовому режимі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram