ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція Ради

Депутати спробують знизити собі зарплати.

У Верховній Раді розпочалося пленарне засідання.

Депутати почнуть роботу з розгляду уточненого порядку денного 5-ї сесії, а потім перейдуть до розгляду питань будівництва та житлово-комунального господарства.

Зокрема, парламент планує розглянути в першому читанні законопроект №4581 про укладення довгострокових угод на постачання теплової енергії та №4555 щодо зарахування теплових насосів до обладнання, яке використовує відновлювані джерела енергії.

Також на порядку денному проект постанови №5323 про скасування збільшення посадових окладів депутатів.

Крім того, Рада розгляне в першому читанні законопроект №5008 про дозвіл Міністерству оборони і військово-цивільним адміністраціям засновувати друковані ЗМІ на час проведення антитерористичної операції.

Є в порядку денному і питання фінансів і банківської діяльності. У першому читанні планують розглянути законопроект №4741 про скасування збору до Пенсійного фонду 2% від валютообмінних операцій і в другому - №3498 про регульовані ринки та деривативи, №3739 про врегулювання ліцензійної діяльності на ринку небанківських фінпослуг і №2455 про вдосконалення процедури видачі споживчих кредитів.

Нагадаємо, раніше депутати збільшили собі зарплати вдвічі - до 36 тис. гривень, однак після громадського резонансу відступили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram