ГоловнаПолітика

Фракції Ради погодилися скасувати підвищення зарплат депутатам

Голосування відбудеться у вівторок.

Фракції Ради погодилися скасувати підвищення зарплат депутатам
Фото: Макс Требухов

Керівники фракцій Верховної Ради погодилися з необхідністю скасувати підвищення зарплат нардепам, заявив спікер Андрій Парубій.

"Таке рішення є спільним, воно підтримане всіма керівниками фракцій. Завтра о 12-й годині, я майже переконаний, ми зможемо винести постанову зі змінами до наявної постанови і врегулювати цю ситуацію", - сказав він на засіданні погоджувальної ради", - повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Парубія, перед голосуванням проект постанови про скасування підвищення зарплат розгляне профільний бюджетний комітет.

Спікер назвав помилкою рішення парламенту підвищити зарплати народним депутатам.

Нагадаємо, Верховна Рада 20 жовтня 230 голосами прийняла постанову про висновки і пропозиції до проекту закону про держбюджет-2017, додаток №2 до якого визначає розміри посадових окладів народних депутатів: для спікера - 30 мінімальних зарплат, його заступників - 28, керівників парламентських комітетів і фракцій - 27 мінімальних заробітних плат, а їхніх заступників - 26. Пересічний депутат - член комітету буде отримувати 25 мінімальних зарплат.

Зараз не входять до складу будь-якого комітету 26 членів парламенту із 423 народних депутатів. Мінімальна зарплата нині становить 1450 грн.

24 жовтня прем'єр Володимир Гройсман заявив, що ініціативу підвищити заробітну плату депутатам буде відхилено.

25 жовтня Парубій заявив, що питання скасування підвищення зарплат народним депутатам розглянуть на пленарному засіданні 1 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram