ГоловнаПолітика

Голова фракції БПП заявив про небажання далі займатися політикою

Гриніву не сподобалася увага до його майна.

Голова фракції БПП заявив про небажання далі займатися політикою
Фото: glavcom.ua

Голова фракції Блоку Петра Порошенка Ігор Гринів заявив про небажання далі займатися політикою.

Про це він сказав журналістам перед засіданням погоджувальної ради Верховної Ради, коментуючи увагу громадськості до його статків.

"Я прийшов у політику 26 років тому. Зараз ми будемо відзначати річницю незалежності, я прийшов раніше. Я вісім років займався бізнесом. Я завжди думав для себе, що я зберіг ключове, що мені потрібно, - це моє чесне ім'я. Те, що відбулося зараз, - повне небажання далі займатися політикою взагалі як такою. Я думаю, що такою політикою і в таких умовах я займатися не готовий", - заявив Гринів.

Нагадаємо, минулого тижня Гринів став об'єктом журналістського розслідування, під час якого він відмовився пояснювати походження коштів на придбання квартири в київській новобудові.

В електронній декларації Гриніва згодом появилася інформація, що він тримає готівкою 210 тисяч доларів. Також Гринів має рідкісні книги: "Апостол" 1574 року і Острозьку Біблію 1581 року, видані першодрукарем Іваном Федоровим. Крім того, він задекларував дев'ять картин Івана Труша, Олекси Новаківського, Михайла Бойчука, Олександра Архипенка, сім ікон XIV-XVII століть і годинник Vasheron Constantin за 90 тис. гривень.

У вересні Гринів зареєстрував у Верховній Раді законопроект №5192, яким пропонував закрити частину інформації в деклараціях чиновників. Зокрема передбачалося, що дані про автомобілі, подарунки і готівку публікувати не будуть.

У зв'язку із суспільним резонансом законопроект відкликали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram