ГоловнаПолітика

Клімкін: місію ОБСЄ необхідно посилити

Але без дозволу Росії зробити це не вдасться.

Клімкін: місію ОБСЄ необхідно посилити
Фото: 24tv.ua

Нині місію ОБСЄ, що діє на Донбасі, необхідно підсилити, щоб вона могла повноцінно виконувати свої обов'язки. Таку думку в інтерв'ю Соні Кошкіній висловив міністр закордонних справ Павло Клімкін. 

"По-перше, необхідно збільшити її (місії - ред.) склад. Радикально, у кілька разів. Другий момент - надати можливість представникам місії, з нашої згоди, звичайно, збройного компонента. Оскільки інакше зберігати, охороняти (вилучену у бойовиків - ред.) зброю і здійснювати інспекцію в тому середовищі неможливо. І третє - забезпечити місію фінансово для того, щоб вона ефективно працювала", - зазначив міністр.

При цьому Клімкін визнав складність реформування місії через те, що право голосу в складі ОБСЄ має і Росія, а без її згоди рішення не може бути прийнято. В тому числі і щодо введення поліцейської місії.

"Крім того, посилити процес може і хтось інший з партнерів. Що ми можемо зробити - максимально обмежити роль Росії. Я послідовно виступаю за те, щоб представники Росії в поліцейській місії участі не брали", - зазначив Глава МВС. Домогтися цього, на його думку, можна лише політичним тиском.

При цьому він відкинув той аргумент, що зі зміною головуючої країни - з Німеччини на Австрію - увага в ОБСЄ до проблеми України зменшиться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram