ГоловнаПолітика

ГПУ попросила суд заарештувати Єфремова на 60 днів

Свідки боятися говорити, якщо екс-регіонал буде на волі.

ГПУ попросила суд заарештувати Єфремова на 60 днів
Фото: Сергей нужненко

Генеральна прокуратура просить Печерський районний суд заарештувати колишнього голову фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова на 60 днів.

Про це під час судового засідання сказав прокурор Генпрокуратури Павло Кожухівський.

Він мотивував клопотання тим, що Єфремов, перебуваючи на волі, може впливати на свідків, а також може утекти.

За словами Кожухівського, слідство має протоколи допиту п'яти свідків, один з них засекречено.

"Після затримання Олександра Єфремова в ГПУ надійшло багато заяв осіб, готових свідчити, однак вони бояться за своє життя", - додав прокурор.

Він також додав, що кримінальне провадження розслідують із липня 2014 року і воно не підлягає передачі Національному антикорупційному бюро.

Нагадаємо, Єфремова затримали в суботу на борту літака "Австрійських авіаліній". Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство має прямі докази ролі Єфремова в організації "ЛНР".

ГПУ підозрює колишнього голову ПР у заволодінні шляхом зловживання службовим становищем майном підприємства "Луганськвугілля" (ч. 5 ст. 191 КК України), вчиненні умисних дій з метою зміни територіальних кордонів України, що призвело до смерті людей і інших тяжких наслідків (ч . 3 ст. 110 КК України), а також в організаційному та іншому сприянні створенню терористичної організації "ЛНР" (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram