ГоловнаПолітика

Захід не повинен піддаватися на шантаж Путіна в Сирії й заплющувати очі на Донбас і Крим - Єленський

Будь-які поступки путінському режиму, вважає народний депутат, приведуть лише до збільшення агресії.

Захід не повинен піддаватися на шантаж Путіна в Сирії й заплющувати очі на Донбас і Крим - Єленський
Фото: focus.ua

Росія загострює збройний конфлікт у Сирії й знищує мирних мешканців Алеппо, аби змусити Захід домовлятися з Володимиром Путіним. Про це заявив народний депутат, член фракції «Народний фронт» Віктор Єленський.

За його словами, Кремль розраховує, що жахливі кадри бомбардувань Алеппо зроблять Захід поблажливішим до злочинів Російської Федерації на Донбасі.

«Путін навмисно створює жахливу телевізійну картинку Сирії для громадян цивілізованого світу, аби ті тиснули на свої уряди. Він хоче, щоб Захід з ним домовлявся про спільні дії в Сирії в обмін на серйозні поступки в Європі. Умова Путіна: заплющіть очі на мою війну проти України, на тиск щодо Балтії та Молдови. Знімайте санкції і змушуйте Україну в односторонньому порядку виконувати Мінські домовленості. Поки що цього не сталося. Тому військові злочини Москви проти сирійського народу тривають. Росія втрутилася в конфлікт у Сирії, щоб мати змогу шантажувати США і Євросоюз із інших питань. Насамперед, щодо України», - наголосив Єленський.

Водночас війни в Україні й Сирії, на його думку, є лише виявом цивілізаційного конфлікту між путінською Росією і Заходом.

“Треба чітко усвідомлювати, що Москва веде війну не просто проти тієї чи іншої країни. Це війна проти цінностей, які лежать в основі сучасної західної цивілізації. Права людини – маячня, говорять у Кремлі; міжнародного права не існує – є лише право сильного; європейські демократії можна купити – справа в ціні; брехати, красти й підмінювати проби сечі на Олімпіаді можна й треба, не варто лише попадатися. Нинішній путінський режим – це апофеоз антицінностей. Зло, яке, на відміну від радянської “імперії зла”, навіть хизується своєю аморальністю. Саме тому примирливі до Путіна заяви кандидата в президента США Трампа є зрадою принципів свободи і людської гідності, яку поклали в основу цієї держави її отці-засновники”, - відзначив В. Єленський.

Будь-які поступки путінському режиму, вважає народний депутат, лише призведуть до збільшення агресії.

«Найменша поступка Заходу цьому режимові робить його дедалі більш агресивним і нахабним. Тільки сильні і послідовні дії з приборкання агресора, тільки жорстка і безкомпромісна позиція щодо його загарбань здатні зупинити розповзання війни на європейському континенті і в цілому світі», - резюмував Віктор Єленський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram