ГоловнаПолітика

Маріані образився на запитання, скільки йому заплатили за поїздку в Крим

Французький депутат дав зрозуміти, що відвідав анексований Крим за переконаннями.

Маріані образився на запитання, скільки йому заплатили за поїздку в Крим
Тьерри Мариани
Фото: EPA/UPG

Депутата Національних Зборів Франції Тьєррі Маріані, який на прес-конференції в Москві розповідав про свою поїздку в Крим, образило запитання українського журналіста про те, скільки йому заплатив російський уряд за цю поїздку.

Кореспондент УНІАН також поцікавився, чи погодився би французький депутат отримувати російську візу в разі, якби на Корсиці стався референдум, аналогічний кримському.

"Ваше запитання я не приймаю і відповідати на нього не буду. Я готовий вислухати всі зауваження щодо політичної ситуації. Але я ж вас не питаю, скільки вам платять за те, щоб ви ставили дурні запитання", - сказав у відповідь французький парламентарій.

Депутат заявив, що питання українського журналіста викликало в нього презирство, тому що він ні на хвилину не задумався, що "у людей можуть бути переконання, а не тільки інтереси".

Маріані додав, що український журналіст мотивував його відвідувати Крим "зі ще більшою рішучістю".

Нинішній візит - другі відвідини російського Криму французькими депутатами. Влітку минулого року делегація з десяти парламентаріїв і сенаторів на чолі з тим самим Маріані вже побувала на півострові.

Навесні 2016 року Маріані відзначився тим, що вніс у парламент Франції необов'язкову пропозицію скасувати європейські санкції проти Росії. Його підтримала і нижня, і верхня палата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram