ГоловнаПолітика

Оприлюднено імена свідків у справі Єфремова

Серед тих, хто дав свідчення проти регіонала - Микола Цукур і Володимир Ландік

Оприлюднено імена свідків у справі Єфремова
Николай Цукур
Фото: gordonua.com

Серед свідків у справі екс-нардепа Олександра Єфремова опинилися інший екс-регіонал Володимир Ландік, а також колишній заступник командира роти "Торнадо" Микола Цукур.

Як повідомляє "Тиждень", під час судового засідання з обрання Єфремову запобіжного заходу прокурор Павло Кожухівський повідомив, що слідство має у своєму розпорядженні свідчення п'ятьох свідків.

"Ми допитали кількох свідків: Ландіка Володимира Івановича, Коваленка Віталія Георгійовича, Шкловського (анкетні дані останнього свідка змінено), які повідомляють про обставини скоєння кримінального правопорушення Єфремовим... І повідомляють взагалі про роль Єфремова у суспільно-політичному житті Луганської області. Як до 2014 року, так і навесні 2014 року. Також ми допитали двох свідків під час судового засідання, оскільки вони хвилюються за своє життя і здоров'я - Цукура Миколу Володимировича, Констанського Сергія Олександровича", - повідомив Кожухівський.

Нагадаємо, Микола Цукур навесні 2014 року був у лавах бойовиків, однак утік з "ЛНР" і став бійцем скандальної роти МВС "Торнадо". У березні 2016 року Цукура затримали правоохоронці.

Володимир Ландік - видатний луганський бізнесмен, екс-нардеп від ПР. З Єфремовим у нього конфлікт.

Єфремова затримали в суботу на борту літака "Австрійських авіаліній". Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство має прямі докази ролі Єфремова в організації "ЛНР".

ГПУ підозрює колишнього голову ПР у заволодінні шляхом зловживання службовим становищем майном підприємства "Луганськвугілля" (ч. 5 ст. 191 КК України), вчиненні умисних дій з метою зміни територіальних кордонів України, що призвело до смерті людей та інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України), а також в організаційному та іншому сприянні створенню терористичної організації "ЛНР" (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram