ГоловнаПолітика

Печерський суд обирає запобіжний захід Єфремову

Обвинувачення вимагає арешт на два місяці

У Печерському районному суді Києва проходить засідання у справі екс-регіонала Олександра Єфремова. Суд зобов'язаний обрати йому запобіжний захід - представники обвинувачення вимагають заарештувати Єфремова на два місяці.

Як повідомляє кореспондент LB.ua із залу суду, у цей момент оголошено перерву, щоб адвокати затриманого змогли ознайомитися зі справою.

Під судом проходить нечисленна акція на користь арешту Олександра Єфремова.

Нагадаємо, колишнього голову парламентської фракції Партії регіонів у Верховній Раді VII скликання Єфремова затримали в суботу на борту літака "Австрійських авіаліній".

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство має прямі докази ролі Єфремова в організації "ЛНР". ГПУ підозрює колишнього голову ПР у заволодінні шляхом зловживання службовим становищем майном підприємства "Луганськвугілля" (ч. 5 ст. 191 КК України), вчиненні умисних дій з метою зміни територіальних кордонів України, що призвело до смерті людей та інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України), а також в організаційному та іншому сприянні створенню терористичної організації "ЛНР" (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Зазначені статті не передбачають вихід підозрюваного під заставу або інші форми поручительства.

За версією слідства, дізнавшись про розслідування, Єфремов вирішив покинути країну й утекти до Відня, де проживає його син.

Єфремова вже затримували 14 лютого 2015 року у справі про "диктаторські закони", але через кілька днів він вийшов на волю під заставу.

Наприкінці березня ГПУ закрила кримінальне провадження проти Єфремова, відкрите за підозрою в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі (стаття 161 Кримінального кодексу). При цьому Єфремов також проходить у справі про ухвалення "диктаторських законів" 16 січня 2014 року (статті 364 і 366 Кримінального кодексу).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram