ГоловнаПолітика

Порошенко звільнив трьох суддів за порушення присяги

Підписані укази про звільнення Наталії Мальцевої, Наталії Спасової і Владислава Оберемка.

Порошенко звільнив трьох суддів за порушення присяги

Президент Петро Порошенко на підставі подання Вищої ради юстиції підписав укази про звільнення трьох суддів у Донецькій і Київській областях за порушення присяги.

Про це інформує прес-служба президента.

Згідно з повідомленням, голова держави звільнив суддів Донецького окружного адміністративного суду Наталію Мальцеву і Наталію Спасову, а також суддю Макарівського районного суду Київської області Владислава Оберемка.

У поданні ВРЮ зазначено, що в січні 2015 року судді Наталія Мальцева і Наталія Спасова, займаючи посади суддів України, зайняли посади в так званих "судах" на тимчасово окупованій території. Такі дії згаданих суддів порушують Конституцію і закони України і підривають довіру до них, як носіїв судової влади України.

Щодо Оберемка встановлено, що в ніч із 27-го на 28 лютого 2015 року він, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, не виконав вимоги працівника ДАІ про зупинку транспортного засобу, а після того, як його зупинили, поводився агресивно, використовував ненормативну лексику, відмовився надати документи на транспортний засіб і право керування ним, погрожував вогнепальною зброєю, ухилявся від проходження медичного огляду.

"Крім того, встановлено, що 15 вересня 2014 року під час розгляду в судовому засіданні цивільної справи суддя Оберемко допустив порушення обов'язку забезпечення справедливого і неупередженого розгляду справи, чим порушив присягу судді", - йдеться в повідомленні.

Іншими указами голова держави звільнив ще 11 суддів низки судів у зв'язку з поданням заяви про звільнення за власним бажанням або про відставку, а також через закінчення терміну, на який було призначено суддю.

Нагадаємо, наприкінці січня президент Петро Порошенко звільнив трьох суддів за неправомірні рішення стосовно активістів Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram