ГоловнаСвіт

Візит французьких парламентаріїв до Криму не відображає позиції держави, - МЗС Франції

Група депутатів побувала на півострові як приватні особи.

Візит французьких парламентаріїв до Криму не відображає позиції держави, - МЗС Франції
Тьерри Мариани (второй справа) во время прошлогоднего визита
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ Франції заявило, що ніякі візити і ніякі заяви, що не виходять від офіційної влади країни, не можуть заперечувати офіційної позиції Парижа щодо Криму.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Ставити під сумнів кордони суперечить міжнародному праву. Саме тому міжнародне співтовариство, Європейський Союз і Франція не визнають незаконної анексії Криму", - йдеться в заяві МЗС Франції з приводу візиту на анексований Росією півострів групи французьких парламентаріїв, які побували там як приватні особи, що не відображало позиції парламенту Франції.

"У питаннях таких важливих для безпеки і стабільності в Європі повинен переважати дух відповідальності", - наголошено в заяві.

Нагадаємо, одинадцять французьких парламентаріїв на чолі з Тьєррі Маріані наприкінці липня приїхали до окупованого Росією Криму. Цей візит став другим відвідуванням російського Криму французькими депутатами. Влітку минулого року делегація з десяти парламентаріїв і сенаторів на чолі з тим самим Маріані вже побувала на півострові.

Навесні 2016 року Маріані відзначився тим, що вніс у парламент Франції необов'язкову пропозицію скасувати європейські санкції проти Росії. Його підтримала і нижня, і верхня палата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram