ГоловнаСвіт

У результаті бомбардувань лікарень і шкіл у Сирії загинули 50 осіб

ООН і США засудили авіаудари по Алеппо і його околицях

У результаті бомбардувань лікарень і шкіл у Сирії загинули 50 осіб
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що жертвами ракетних ударів по Сирії сьогодні стали близько 50 осіб, десятки поранені.

Про це повідомляє УНІАН, посилаючись на Associated Press.

Спікер ООН Фархан Хак зауважив, що серед загиблих були діти.

За словами Генсека, бомбардування - "кричуще порушення міжнародного права", яке веде до "ще більшого руйнування і так постраждалої системи охорони здоров'я і доступу до освіти в Сирії".

Пан Гі Мун наголосив, що ці бомбардування "кидають тінь" на домовленості про перемир'я, яких досягли в Мюнхені 11 лютого. Як відомо, вони передбачали припинення вогню протягом тижня.

Авіаудари по Алеппо і його околицях, а також по двох лікарнях засудили США. Як наголошується в заяві держдепартаменту США, жертвами стали в основному мирні жителі, повідомляє ВВС.

Вашингтон закликав учасників конфлікту в Сирії не допускати загибелі мирних жителів і вжити термінових заходів для забезпечення жителів гуманітарною допомогою.

Нові авіаудари по Алеппо і цивільних об'єктах змушують сумніватися в намірі і здатності Росії покласти край кровопролиттю в Сирії, йдеться в заяві американського зовнішньополітичного відомства.

Раніше повідомлялося, що дві лікарні в містах на півночі Сирії, що перебувають під контролем повстанців, зазнали авіаударів, в результаті яких загинули понад 10 осіб.

Хто саме завдав удари з повітря, достеменно невідомо. Представники неурядової організації "Лікарі без кордонів" і турецька влада заявляють, що за обстрілом стоїть російська авіація або ВПС сирійських урядових сил.

Москва поки що не коментує ці заяви. Російські офіційні особи в минулому неодноразово називали брехнею повідомлення про те, що в результаті ракетних і бомбових ударів російської авіації гинуть мирні жителі.

Посол Сирії в Росії Ріяд Хаддад у понеділок в ефірі телеканалу "Росія 24" сказав, що лікарню в сирійській провінції Ідліб зруйнувала американська авіація.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу під час конференції в Києві заявив, що в результаті російського удару по Сирії розбомблені школа і лікарня, є жертви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram