ГоловнаПолітика

Радикальна партія знову заблокувала трибуну Ради

Депутати продовжують виступати з місця.

Радикальна партія знову заблокувала трибуну Ради
Фото: Макс Требухов

Депутати Радикальної партії Олега Ляшка заблокували трибуну Верховної Ради і не мають наміру підтримувати внесене президентом Петром Порошенком подання на призначення 11 членів Центральної виборчої комісії.

"Наша фракція не буде підтримувати подання про призначення членів ЦВК", - заявив голова фракції Олег Ляшко.

При цьому він назвав внесене президентом подання "спробою узурпувати владу". Ляшко вважає, що в ЦВК повинні бути представлені також опозиційні фракції парламенту.

Він також закликав фракції спільно блокувати парламентську трибуну з вимогою створити тимчасову слідчу комісію Ради з розслідування наявності офшорних компаній у представників влади.

"Я звертаюся до наших колег з фракцій "Батьківщина" і "Самопоміч". У єдності наша сила. Об'єднаймо зусилля, давайте разом блокувати", - сказав Ляшко.

Він також заявив, що РП має намір подати до суду на рішення Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг про підвищення тарифів на теплову енергію та послуги центрального опалення.

Нагадаємо, 3 червня президент Петро Порошенко запропонував Раді звільнити 12 членів ЦВК і призначити натомість 11 нових, у тому числі одного від "Відродження", одного від "Самопомочі", п'ятьох від БПП. Також була внесена кандидатура Леонтія Шипілова від "Народного фронту".

Згідно із законодавством, склад ЦВК призначається Верховною Радою за пропозицією президента України, який у своєму поданні враховує пропозиції депутатських фракцій і груп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram