ГоловнаБлогиБлог Анатолія Вітіва

Олігархи можуть спати спокійно: за все платять українці

З 1 липня вартість опалення і гарячої води для населення виросте у два рази. Таке рішення було прийняте Національною комісією з регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, яку очолює Дмитро Вовк – колишній менеджер корпорації «Рошен». Це означає черговий удар по кишенях українців, організований з подачі уряду Володимира Гройсмана.

Уряд Гройсмана, сформований за змовою олігархів, колишніх «регіоналів», «Блоку Порошенка» і «Народного фронту», працює вже два місяці. І за цей час нічим іншим, крім як шаленого зростання тарифів, для українців не запам’ятався. Коли Володимир Гройсман очолив Кабмін, він заявляв про те, що «покаже всім як треба працювати». Натякав на нову якість роботи. Як виявилося, під цим прем’єр мав на увазі подальший ріст цін на комунальні послуги. У своєму завзятті встановити ще вищі тарифи на газ, опалення та електроенергію він переплюнув навіть Арсенія Яценюка. Володимир Гройсман і його уряд демонструє виняткову холоднокровність, роблячи українців біднішими. Здавалося, далі нікуди. Народ і так став бідним. Грошей не вистачає на елементарне. Але баригам, які сьогодні керують державою, цього замало.

Тепер один кубометр гарячої води вартуватиме 75 – 80 гривень. Вартість опалення звичайної однокімнатної квартири перевищуватиме 1200 гривень на місяць, а будинку сягатиме 3-4 тисяч гривень і більше. І все це називають словом «реформи».

Особливого цинізму додає те, що глава комісії з регулювання у сфері енергетики Дмитро Вовк зазначив, що такі ціни вони встановили, враховуючи рівень доходів населення. Тобто для влади є нормальним явищем, коли вартість опалення за місяць перевищує мінімальну зарплату і пенсію в країні! То яку державу ми будуємо? На кого працює уряд Гройсмана?

Через злочинне рішення уряду, ціна на газ для населення, яка впливає на тарифи на тепло та гарячу воду, сьогодні встановлена на рівні ціни імпортного газу. При цьому, для потреб населення насправді вистачає значно дешевшого газу власного видобутку. В Україні видобувають 19,9 млрд куб. м газу, а громадяни споживають всього 17,2 млрд куб. м. Але уряд цього категорично не помічає.

Розрекламовані субсидії для населення - це чергове збагачення для олігархів і вимивання грошей з бюджету, бо ці кошти не йдуть людям. Фактично 80 мільярдів гривень на субсидії опинилися в кишенях Фірташа та Ахметова. Зростають ціни на газ і електрику – ростуть доходи олігархів. А українці зубожіють і ведуть боротьбу за виживання.

ВО "Свобода" категорично не згодна з такою політикою влади. Ми переконані, що ціну на газ для населення слід якнайшвидше переглянути і довести до економічно обґрунтованої. Бо те, що є зараз, завищено вчетверо. Уряд Гройсмана нічим не відрізняється, а лише наслідує і продовжує політику попереднього уряду мародерів Яценюка.

На фоні провальної соціальної політики особливо цинічною виглядає нещодавня постанова Кабміну про зняття верхньої межі в оплаті роботи чиновників. Це означає, що тепер посадовцям можна підвищувати зарплати практично безмежно. І це при тому, що більшість громадян живе в бідності і злиднях. Як можна підвищувати зарплати чиновникам, якщо вони працюють бездарно і неефективно? Як можна встановлювати главі Національної поліції, суддям зарплати понад сто тисяч гривень, коли більшість українців живе на 2000 – 3000 тисячі? Коли в країні процвітає корупція, злочинність.

Хіба не знущанням є те, що уряд Гройсмана також зняв обмеження на закупівлю нових меблів, техніки, проведення ремонтів у кабінетах посадовців? Це в той час коли в багатьох сільських школах навіть немає туалетів. У лікарнях відсутні медикаменти. А в значної кількості народу не вистачає доходів навіть для того, щоб нормально поїсти.

Якщо б уряд Гройсмана дбав про українській народ, він почав би вживати заходів для збільшення доходів населення. Зупинив ріст цін. Заклав умови для розвитку економіки і приходу інвесторів. Створив максимально сприятливий клімат для бізнесу та розпочав справжню боротьбу з корупціонерами. Це і є реформи. Але в нас все роблять навпаки. Влада піднімає ціни на все, опускає національну валюту та доводять людей до межі виживання. А тим часом ще й підвищує для себе зарплати і поліпшує умови праці. Хоча нічого хорошого для України не зробила.

Допоки нами керуватимуть такі як Гройсман, ніяких змін в Україні чекати не варто. Сьогодні Гройсмани у владі – це синонім бездарної політики, спрямованої на зубожіння українців. Це панування олігархії та грабунок народу і національних багатств. Це відсутність реформ і руху вперед. Це прискорене вимирання української нації. Дякуючи Гройсману, олігархи можуть спати спокійно: за все платять українці.

Анатолій Вітів Анатолій Вітів , Голова Волинської «Свободи»
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram