ГоловнаПолітика

Нардеп Онищенко звинуватив НАБУ у виконанні політичних замовлень

Депутат вимагає завести справу на Артема Ситника.

Нардеп Онищенко звинуватив НАБУ у виконанні політичних замовлень
Фото: www.artukraine.com.ua

Народний депутат з групи "Воля народу" Олександр Онищенко подав у ГПУ заяву про "вчинення кримінального правопорушення" головою Національного антикорупційного бюро (НАБ) Артемом Ситником за фактом заяви останнього на парламентських слуханнях "Про стан реалізації основ антикорупційної політики" 18 травня.

Про це повідомив сам нардеп агентству РБК-Україна.

"У березні в моїй офіційній приймальні народного депутата здійснили обшук детективи НАБУ з безліччю процесуальних порушень, із застосуванням сили до моїх співробітників, також було вилучено документи, які досі не повернули. Зараз справа на розгляді в Апеляційному суді Києва і з незрозумілих причин постійно переноситься. Тоді як голова НАБУ Ситник на парламентських слуханнях прямим текстом погрожує суддям, закликає їх не приймати рішень, які для них закінчаться кримінальним переслідуванням, розголошує таємницю досудового слідства прямо з парламентської трибуни. Я дуже сподіваюся, що за цим фактом - прямої загрози суддям, розголошення таємниці слідства, незаконного обшуку приймальні народного депутата - генеральний прокурор Юрій Луценко порушить кримінальну справу", - заявив Онищенко.

На думку народного депутата, НАБ таким чином виконує політичні замовлення і здійснює тиск на нього.

"Структура, яка дуже солідно фінансується з бюджету, була створена для боротьби з корупцією, насправді банально займається виконанням політичних замовлень і переслідуванням тих, хто не згоден з позицією влади щодо прийняття основних законопроектів, особливо щодо внесення змін до Конституції" - зазначив нардеп.

Також Онищенко не розуміє, чому сьогодні "пустили на гальма заяву колишнього начальника Державної фінансової інспекції України Гордієнка щодо фінансових зловживань посадових осіб уряду Яценюка".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram