ГоловнаПолітика

Харків відвідав міністр внутрішніх справ Фінляндії

Сторони домовилися про співпрацю

Харків відвідав міністр внутрішніх справ Фінляндії

30 березня Харківську область відвідала делегація Фінляндії на чолі з міністром внутрішніх справ Петтері Орпо.

«Це мій перший візит в Україну, і цей візит починається з Харківської області», - підкреслив Петтері Орпо під час зустрічі з головою ХОДА Ігорем Райніним.

Учасники делегації Фінляндії зазначили, що такий інтерес до Харківської області викликала активна робота керівництва області в напрямку розвитку міжнародних відносин. Ігор Райнін акцентував увагу представників Фінляндії на необхідності поглиблення економічного співробітництва між двома країнами.

«Наше перше прохання до вас - доносити до фінського бізнесу таку позицію: Харків треба розглядати не тільки через призму військового конфлікту, а й через призму мирного розвитку», - сказав керівник області. Він також звернувся до делегації з проханням про те, щоб цього року Фінляндія взяла участь в організації відпочинку та оздоровлення дітей учасників АТО з Харківської області.

Представники Фінляндії підтримали ці пропозиції. Сторони домовилися провести ще одну міжнародну зустріч для того, щоб обговорити деталі подальшої співпраці. На завершення зустрічі міністр внутрішніх справ Фінляндської Республіки повідомив, що після відвідин нашого регіону делегація вирушить до Києва, де 31 березня зустрінеться зі своїм колегою - міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим.

Нагадаємо, в середині березня уряд Фінляндії ухвалив рішення виділити Україні 500 тисяч євро гуманітарної допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram