ГоловнаПолітика

В Україну їде інспекція ПАРЄ

ПАРЄ оцінить перебіг конституційної та судової реформ, а також боротьбу з корупцією.

В Україну їде інспекція ПАРЄ
Фото: k2kapital.com

Співдоповідачі від Парламентської асамблеї Ради Європи з питань дотримання Україною її зобов'язань Жорді Шукла (Іспанія) й Аксель Фішер (Німеччина) відвідають Україну з 1 по 3 лютого. Про це повідомила прес-служба ПАРЄ.

Під час візиту вони мають намір оцінити проведення конституційної та судової реформ, боротьбу з корупцією й отримати інформацію про останні політичні події.

Шукла і Фішер з Німеччини мають зустрітися з президентом Петром Порошенком, першим заступником голови Верховної Ради Андрієм Парубієм, віце-прем'єр-міністром, міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадієм Зубком, а також з міністром юстиції Павлом Петренком і міністром закордонних справ Павлом Клімкіним.

Протягом візиту також заплановано зустрічі з головою комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції Єгором Соболєвим, головою Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником, з представниками політичних партій, неурядових організацій та дипломатичної спільноти.

Нагадаємо, з 25 по 29 січня в Страсбурзі (Франція) відбулася зимова сесія ПАРЄ. Вона пройшла без Росії, яка відмовилася брати участь у засіданнях цього року.

На початку першого засідання іспанця Педро Аграмунт обрали новим президентом ПАРЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram