ГоловнаПолітика

"Громадське" звинуватило Скрипіна у нецільовому використанні коштів

Журналіст створює проект "Громадське Київ"

"Громадське" звинуватило Скрипіна у нецільовому використанні коштів
Роман Скрыпин
Фото: стоп-кадр с видео

Наглядова рада "Громадського телебачення" повідомила про конфлікт з одним із творців інтернет-каналу hromadske.tv, телеведучим Романом Скрипіним.

Заяву наглядової ради оприлюднено на сайті каналу.

Члени наглядової ради встановили, що частина ресурсів "Громадського телебачення" контролюється одним членом організації - Романом Скрипіним.

Далі в заяві названо ресурси, які зараз контролює Роман Скрипін: доменне ім'я hromadske.tv; рахунок PayPal, на який з 30.10.2013 р. надходили добровільні пожертвування для ГО "Громадське телебачення"; кошти, отримані за використання контенту ГО "Громадське телебачення" на YouTube.

Наглядова рада зажадала, щоб Скрипін до 15 січня 2016 року передав усі ці ресурси громадській організації "Громадське телебачення" і відзвітував про використання коштів, однак журналіст цього не зробив.

"Жодну з вимог Роман Скрипін не виконав. Замість цього Роман Скрипін поширив анонс, з якого випливає можливість нецільового використання коштів благодійників ГО "Громадське телебачення". Фактично, за гроші, які належать ГО "Громадське телебачення" може фінансуватися проект, не підзвітний ГО "Громадське телебачення" ні як його структурний підрозділ, ні як третя сторона, яка отримала право на використання бренду hromadske. Жоден керівний орган ГО "Громадське телебачення" не ухвалював рішення про таке делегування", - йдеться в заяві наглядової ради.

Члени наглядової ради вважають, що якщо Скрипін далі ігноруватиме вимоги, "Громадське телебачення" мусить звернутися до правоохоронних органів як в Україні, так і в юрисдикціях країн, де зареєстровано рахунки, зокрема PayPal, і/або країн, звідки здійснювалися пожертви для запобігання порушенню прав жертводавців.

Нагадаємо, 16 січня громадська організація "Громадське телебачення", яка є творцем однойменного інтернет-телеканалу, заявила, що не причетна до створення ініціатив "Громадське Київ" і "Громадське телебачення Херсон".

Напередодні, 15 січня, колишній голова ГО "Громадське телебачення" Роман Скрипін поширив на своїй сторінці у Facebook заяву про створення проекту "Громадське Київ", який долучається "до сімейства суспільних медіа Закарпаття, Львова, Луцька, Одеси, Запоріжжя, Дніпра, Харкова, Донбасу, Приазов'я, Кременчука, Черкас". Презентація проекту відбудеться в березні.

До складу наглядової ради ГО "Громадське телебачення" входять історик Ярослав Грицак, журналіст Олексій Шалайський, експерт Chatham House Орися Луцевич, директор Школи журналістики Києво-Могилянської академії Євген Федченко, засновник експертної компанії pro.mova Євген Глібовицький, філософ Михайло Мінаков, економіст, декан KMBS Олександр Саврук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram