ГоловнаПолітика

"Азов" відхрестився від відео з терористичними погрозами на адресу Нідерландів

Ролик - продукт російської пропагандистської машини.

"Азов" відхрестився від відео з терористичними погрозами на адресу Нідерландів
Фото: стоп-кадр с видео

Увечері 18 січня в YouTube з'явилося відео, на якому люди в масках, які вдають із себе бійців полку Нацгвардії "Азов", погрожують голландцям терактами в разі відмови уряду Голландії від підписання Угоди про асоціацію України та ЄС. Люди на відео також знищують прапор Нідерландів.

Як повідомляють на сайті "Азову", це відео - фейк.

"З першого погляду зрозуміло, що ці особи ніяк не можуть бути «азовцями»: відсутність полкових шевронів, нестатутне взуття, нехарактерна уніформа тощо. Але чим це відео просто викликає сміх - це страйкбольними автоматами. Кожен, хто хоч мінімально знається на зброї, відразу помітить це. У страйкбольні репліки АК-74М (яких на озброєнні в полку просто немає) вставлено магазини від АКМ зовсім іншого калібру! Коментувати далі якість цього фейку сенсу взагалі немає. Хіба що варто згадати голос «головного представника», який навіть на слух ідентичний голосу попередніх «антиазовських» фейків від російського агітпропу", - сказано в заяві полку.

Полк "Азов" також вказує, що ніколи не підтримував ідею вступу України у Євросоюз.

"Азовці", як і належить українським націоналістам, завжди негативно сприймали ідею вступу України у Євросоюз, відстоюючи Балто-Чорноморську альтернативу для нашої держави. Крім того, із самого початку свого існування полк стояв на позиції єдності європейських народів у боротьбі проти азійського нашестя, яку б форму воно не приймало (пострадянську чи ісламську). Тому спалювати прапор європейського народу-союзника, а тим паче з аргументацією "за ЄС", бійцям "Азову" немає жодного сенсу", - додали там.

"Азов" упевнений, що відео - продукт російської пропагандистської машини.

Нагадаємо, 6 квітня 2016 року в Нідерландах відбудеться консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС. На голосування виноситься питання: ви «за» чи «проти» ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС?

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram