ГоловнаПолітика

Порошенко підтвердив зустріч з Гризловим (оновлено)

Президент заявив, що офіційна особа не підпадає під режим санкцій.

Порошенко підтвердив зустріч з Гризловим (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко підтвердив, що 11 січня в Києві зустрічався з Борисом Гризловим - представником Росії на переговорах у Мінську.

Про це він сказав на прес-конференції за підсумками 2015 року, відповідаючи на запитання LB.ua, чи обговорювалося питання зняття санкцій на зустрічі.

"Дуже складна дискусія, я вперше про це кажу, була про кордон. Ми присвятили цьому 25 хвилин. Але я кажу: "Без повернення контролю над кордоном нічого не працює". - "А давайте ОБСЄ кордон віддамо". - "Ні. Ключова позиція: має бути деокупація і контроль над кордоном", - переказав він подробиці розмови.

При цьому Порошенко задоволений тим, що санкції проти Росії працюють: "Багато хто критикував Мінські домовленості і санкції. Минув рік, виявилося, що все працює".

Він не виключив, утім, зняття санкцій з РФ, прив'язаних до Донбасу, якщо Росія виконає свої зобов'язання за Мінськими угодами. Санкції через окупацію Криму, додав президент, діятимуть, поки півострів не повернеться до складу України.

"Санкції не можуть зняти, поки всі пункти Мінських домовленостей не імплементовано. Жодних торгів тут бути не може, починаючи з відведення військ і закінчуючи контролем над кордоном", - сказав президент.

Оновлено. Згодом під час спілкування з журналістами Порошенко прямо сказав, що зустріч із Гризловим була.

"Я ж сказав, я зустрічався. Віч-на-віч ні, у складі Тристоронньої групи", - зазначив він.

На зауваження, що Гризлов перебуває в санкційному списку ЄС, Порошенко відповів, що особи, які прибувають у складі офіційних делегацій, виключаються з-під режиму санкцій.

11 січня Гризлов прилітав в Україну. Офіційної інформації про зустріч Гризлова з Порошенком немає, але, за даними ЗМІ, зустріч усе-таки була.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram