ГоловнаПолітика

Нацгвардія звільнила начтилу-хабарника в межах скорочення штату

Спійманого на хабарі у 230 тис. гривень Святослава Манжуру по-іншому звільнити не могли

Нацгвардія звільнила начтилу-хабарника в межах скорочення штату
Фото: sbu.gov.ua

Начальника управління тилу Національної гвардії Святослава Манжуру наприкінці 2015 року звільнили в межах скороченням штату.

"У нас не було підстав його звільнити... Він ще перебував на службі, але наразі у нас відбуваються певні зміни у штатному розкладі і його посада вже не існуватиме, тому його наразі скоротили", - повідомила на брифінгу спікер Нацгвардії Світлана Павловська.

Нагадаємо, 19 січня 2015 року СБУ затримала начальника управління тилу Нацгвардії полковника Святослава Манжуру під час одержання хабара у 232 тисячі гривень від керівників ТОВ «Візит» за сприяння у тендері на м'ясні консерви. Це була половина від обумовленої суми відкату, або 10% від переказаних за консерви коштів. 21 січня Манжуру відпустили під заставу у 240 тисяч гривень.

2 жовтня 2015 року Солом'янський райсуд Києва засудив Манжуру до п'яти років позбавлення волі умовно. При цьому, незважаючи на те, що 232 тисячі гривень було лише половиною від суми, яку Манжура мав отримати, полковника засудили за ч. 3 ст. 190 КК - шахрайство, вчинене у великих розмірах. Ця стаття не передбачає звільнення з посади. Якби начтилу інкримінували хабар більш ніж 365,4 тисячі гривень, його мали судити за ч. 4 ст. 190 КК - шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах з позбавленням права обіймати певні посади та конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram