ГоловнаПолітика

Постачання електрики в Крим припинилося через аварію (оновлено)

Причину відключення з'ясовують.

Постачання електрики в Крим припинилося через аварію (оновлено)
Фото: 7dniv.info

Держпідприємство "Укренерго" повідомляє, що ввечері в середу постачання електроенергії лінією Каховська-Титан, що веде в Крим, знизилося до мінімуму через аварію.

"09.12.2015 р. о 16:12 величина потужності, яка передавалася ПЛ 220 кВ Каховська-Титан, знизилася на 165 МВт і зараз становить 20 МВт. За наявною інформацією, причиною зниження навантаження стало аварійне відключення в мережі 220 кВ на території тимчасово окупованої АР Крим. Причина відключення з'ясовується", - сказано в повідомленні.

Енергопостачання споживачів Чаплинського і Каланчацького районів Херсонської області, електрику яким подають теж лінією Каховська-Титан, здійснюється у штатному режимі.

"Міністр енергетики" Криму Світлана Бородуліна повідомила, що на одній з високовольтних ліній півострова сталася аварія, повідомляє Крыминформ.

Зокрема знеструмленими виявилися Чорноморський, Красногвардійський, Первомайський, Сакський, Красноперекопський і Джанкойський райони, а також Євпаторія.

Нагадаємо, 8 грудня "Укренерго" подало електрику лінією 220 кВ "Каховська-Титан" - однією з чотирьох ЛЕП, які ведуть до Криму. Граничне навантаження лінії - 200 МВт.

7 грудня представник окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що півострів вирішив відмовитися від поставок електроенергії з України. Втім, ця заява виявилася голослівною. Крим електрику приймав, а російський президент Володимир Путін сьогодні навіть заявив, що як крок у відповідь Росія відновить постачання вугілля в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram