ГоловнаПолітика

Україна відновила подачу електрики в Крим

О 0:07 ЛЕП "Каховська-Титан" увімкнули.

Україна відновила подачу електрики в Крим
Фото: www.dtek.com

"Укренерго" подала електрику лінією 220 кВ "Каховська-Титан" - однією з чотирьох ЛЕП, які ведуть до Криму.

Про це Українські Новини повідомив начальник управління інформаційної політики "Укренерго" Зіновій Буцьо.

"Ми були готові увімкнути вчора ввечері, але кримська сторона не готова була прийняти. У них виникли несправності на обладнанні... О 0:07 лінію було ввімкнено", - сказав він.

Буцьо додав, що вранці 8 грудня потужність переданої лінією електроенергії становила 120 МВт.

Нагадаємо, в неділю голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив після переговорів із Президентом Петром Порошенком, що учасники блокади дозволять експлуатацію ЛЕП "Каховська - Титан".

Втім, вранці в понеділок ремонтників до ЛЕП не пустили представники "Правого сектору". Проте вже вдень у результаті переговорів бригади "Укренерго" таки взялися до робіт і ввечері під'єднали лінію до енергосистеми України.

"Каховська - Титан" - одна з чотирьох ЛЕП, якою подавалася електрика в Крим з України. Усі ці ЛЕП вивели з ладу в ніч на 22 листопада

Увімкнення повітряної лінії 220 кВ "Каховська-Титан" поверне нормальну схему живлення у два райони Херсонської області, які з моменту знеструмлення живилися за ненадійною резервною схемою, яка неодноразово аварійно вимикалася протягом останнього тижня. Із цієї ЛЕП також отримує електрику кримський завод "Титан" Дмитра Фірташа.

"Голова" Криму Сергій Аксьонов у понеділок заявив, що Крим вирішив відмовитися від постачання електроенергії з України. Це при тому, що енергоміст із Кубані в Крим не вирішив проблеми півострова з енергозабезпеченням. Його потужності не вистачає, щоб повністю забезпечити потреби Криму в електроенергії. На півострові продовжують вимикати світло.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram